Kruidige kipballetjes in tomatensaus
        Laat je verrassen door deze overheerlijke kipballetjes    
        | 
            Porties 
        8personen     
         | 
                                
            Prep Tijd 
        20minuten     
         | 
                    
        Ingrediënten    
        - 400 g kipgehakt
 - 1 uit (grofgeraspt)
 - 2 tl piment
 - 4 el pijnboompitten (geroosterd)
 - 2 el peterselie (fijngehakt)
 - 1 el olijfolie
 - 1 blik tomatenblokjes (400g)
 - zout & versgemalen peper
 
- Zet deze ingrediënten op mijn lijst Bereiden In kom kipgehakt, ui, piment, pijnboompitten en 1 1/2 eetlepel peterselie goed mengen. Gehakt tot ca. 24 kleine balletjes vormen. In braadpan olie verhitten en balletjes in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar bakken. Tomatenblokjes met sap erbij schenken en balletjes hierin nog ca. 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van peterselie erover strooien. Warm of koud serveren.
 
TIP: Lekker met rijst: Deze kruidige gehaktballetjes combineren goed met Perzische rijst met linzen (zie elders op de site).
            
 
        Ingrediënten     
        
  | 
                                
            
 TIP: Lekker met rijst: Deze kruidige gehaktballetjes combineren goed met Perzische rijst met linzen (zie elders op de site).  | 
                    

													
    
