Zalm met krieltjes, spinazie en peultjes
vis in het groen.
Porties
4personen
|
Prep Tijd
25minuten
|
Ingrediënten
- 500 g krieltjes
- 200 g peultjes
- 1 citroen
- 600 g zalmfilet
- 2 tomaten
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 800 g spinazie
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de ongeschilde krieltjes in een ruime pan water met zout in 15 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de peultjes mee. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten.
- Leg de zalm in de ovenschaal, besprenkel met 2 el citroensap, bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 16 min. rosé. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan of wok.
- Voeg de knoflook, spinazie en tomaat toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de krieltjes met de peultjes af. Serveer de krieltjes en peultjes met de zalm, spinazie en een partje citroen.
Tip: Bestrooi de krieltjes met 3 el fijngesneden peterselie.
Ingrediënten
|
Tip: Bestrooi de krieltjes met 3 el fijngesneden peterselie. |