Broodschotel met broccoli en ei
Porties
4personen
|
Prep Tijd
30minuten
|
Ingrediënten
- 3 el olie
- 4 rode uien (in ringen)
- 100 ml kruidenbouillon (van poeder)
- 1 tl tijm
- 500 g broccoli
- 1/2 bruinbrood (ongesneden, bv. Bourgondisch donker meergranen)
- 4 eieren
- 2 el zure room
- 150 g belegen kaas (geraspt)
- Oven voorverwarmen op 200 °C. In koekenpan olie verhitten en uiringen 3 min. zachtjes fruiten. Bouillon, tijm en zout en peper naar smaak toevoegen. Ui nog 4-5 min zachtjes stoven en vocht laten verdampen. Intussen kleine broccoliroosjes van stronk snijden. Stronk schillen met dunschiller en in blokjes snijden. Broccoli in weinig water met zout in 3-4 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Brood in 4 gelijke dikke sneden snijden (kapje wordt niet gebruikt) en in broodrooster (of onder grill) lichtbruin roosteren. Sneden brood tegen elkaar aan in ingevette ovenschaal leggen. Ui en broccoli erover verdelen. Boven elk stuk brood ei breken en daarop 1/2 el zure room scheppen. Bestrooien met wat zout en peper en geraspte kaas. Broodschotel in oven in 15 min. gaar en goudbruin bakken.
Dit gerecht bevat per portie 570 kcal.
Ingrediënten
|
Dit gerecht bevat per portie 570 kcal. |