Zalm met romige paprikasaus
Lekker, snel en makkelijk.
Porties
4personen
|
Prep Tijd
30minuten
|
Ingrediënten
- 800 g aardappels
- 2 schaaltjes zalmfilet (a ca. 250 g)
- 1 pot hele geroosterde paprika's (465 g)
- 1 bekertjes crème fraîche
- 1 doos tuinerwten (diepvries, 450 g, biologisch)
- Oven op 200 °C voorverwarmen. Aardappels schillen, halveren en in 20 min. gaarkoken. Zalmfilet in ingevette ovenschaal leggen en met zout en peper bestrooien. Zalm in midden van oven in ca. 15 min. gaarbakken. Intussen paprika's laten uitlekken. In keukenmachine of met staafmixer paprika's pureren. Crème fraîche erdoor roeren. Tuinerwten volgensgebruiksaanwijzing koken. Crème fraîche-paprikasaus in steelpan zacht verwarmen. Saus met zout en peper op smaak brengen. Zalm met saus, aardappels en tuinerwten serveren.
Tip van onze voedingscoach: Om minder Kcal te krijgen kan je de crèmefrâiche vervangen door crèmefrâiche-light of kookroom-light.
Ingrediënten
|
Tip van onze voedingscoach: Om minder Kcal te krijgen kan je de crèmefrâiche vervangen door crèmefrâiche-light of kookroom-light. |