Speculaascupcakes

 
Deze cupcakes met speculaaskruiden passen perfect bij pakjesavond. En doordat ze zo mooi zijn versierd, is het ook een gezellige traktatie.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
12stuks
Prep Tijd
20minuten
Ingrediënten
  • 125 g boter (op kamertemperatuur)
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 2 eireren
  • 3 el volle melk
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 125 g roze glazuur
  • 30 g chocolade kruidnoten (wit, melk en puur)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm.
  2. Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Voeg de melk toe en mix nog 2 min. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de koekkruiden erdoor en verdeel het beslag over de cakevormpjes.
  3. Bak de cupcakes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm op een rooster. Neem voorzichtig uit de muffinvorm, zet op een rooster en laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur.
  4. Bereid het roze glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de cupcakes ermee en versier met een paar kruidnoten.

Keukenspullen:

  • muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren cakevormpjes
Porties
12stuks
Prep Tijd
20minuten
Ingrediënten
  • 125 g boter (op kamertemperatuur)
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 2 eireren
  • 3 el volle melk
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 125 g roze glazuur
  • 30 g chocolade kruidnoten (wit, melk en puur)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm.
  2. Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Voeg de melk toe en mix nog 2 min. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de koekkruiden erdoor en verdeel het beslag over de cakevormpjes.
  3. Bak de cupcakes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm op een rooster. Neem voorzichtig uit de muffinvorm, zet op een rooster en laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur.
  4. Bereid het roze glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de cupcakes ermee en versier met een paar kruidnoten.

Keukenspullen:

  • muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren cakevormpjes
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X