Couscoussalade met chipolata

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 250 ml kraanwater
  • 250 gr couscous
  • 1 tl zout
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder zoet
  • 1 tl gemalen komijn
  • 180 gr gegrilde artisjok in olie
  • 190 gr Sacla gegrilde courgette in pot
  • 310 gr rode en gele gegrilde-paprikareepjes in pot
  • 1 citroen
  • 15 gr verse munt
  • 7,5 gr platte peterselie
  • 300 gr AH lams chipolataworstjes
  1. Breng het water aan de kook. Doe de couscous in een schaal, samen met het zout, de gerookte-paprikapoeder en de gemalen komijn. Schenk het kokende water erover, roer een keer door en laat 10 min. staan.
  2. Schep de gegrilde artisjokken met olie en al door de couscous. Laat de gegrilde courgettes uitlekken en snijd in stukjes. Voeg ook toe. Laat de gegrilde-paprikareepjes uitlekken, maar vang het vocht op. Voeg de paprika toe aan de couscous en schep om.
  3. Rol de chipolataworstjes op en rijg ze aan satéprikkers. Bak de chipolataworstjes in wat olie en/of boter gaar volgens bereidingswijze.
  4. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven de couscoussalade en pers de vrucht erboven uit. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze samen met de takjes peterselie fijn. Voeg toe aan de salade en schep om. Voeg eventueel wat uitlekvocht van de paprikareepjes toe aan de salade voor extra smeuïgheid en smaak.
Porties
4
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 250 ml kraanwater
  • 250 gr couscous
  • 1 tl zout
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder zoet
  • 1 tl gemalen komijn
  • 180 gr gegrilde artisjok in olie
  • 190 gr Sacla gegrilde courgette in pot
  • 310 gr rode en gele gegrilde-paprikareepjes in pot
  • 1 citroen
  • 15 gr verse munt
  • 7,5 gr platte peterselie
  • 300 gr AH lams chipolataworstjes
  1. Breng het water aan de kook. Doe de couscous in een schaal, samen met het zout, de gerookte-paprikapoeder en de gemalen komijn. Schenk het kokende water erover, roer een keer door en laat 10 min. staan.
  2. Schep de gegrilde artisjokken met olie en al door de couscous. Laat de gegrilde courgettes uitlekken en snijd in stukjes. Voeg ook toe. Laat de gegrilde-paprikareepjes uitlekken, maar vang het vocht op. Voeg de paprika toe aan de couscous en schep om.
  3. Rol de chipolataworstjes op en rijg ze aan satéprikkers. Bak de chipolataworstjes in wat olie en/of boter gaar volgens bereidingswijze.
  4. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven de couscoussalade en pers de vrucht erboven uit. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze samen met de takjes peterselie fijn. Voeg toe aan de salade en schep om. Voeg eventueel wat uitlekvocht van de paprikareepjes toe aan de salade voor extra smeuïgheid en smaak.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X