Hambakjes met mangosalsa en kip

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 8 plakken rauwe ham
  • 1 handje fijne bladsla
  • 200 gr gerookte kipfilets (in reepjes)
  • 1 handje alfalfa
  • 4 ovenvaste kommetjes/bakjes ingevet
  • Mangosalsa
  • 2 vlees- of trostomaten (in blokjes, ontveld)
  • 2 lente- of bosuitjes (gehakt)
  • 2 cm verse gember (geschild en geraspt)
  • 2 el Citroensap
  • 1 mango (in blokjes)
  • 1 el honing
  • 1 el tomatenketchup
  • nootmuskaat
  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Zet de ovenvaste kommetjes klaar. Leg op ieder kommetje 2 plakken ham kruislings over elkaar heen, zodat ze het kommetje goed bekleden. Zet ze in de oven en laat ze in 35 tot 45 minuten krokant worden.
  3. Doe alle ingrediënten voor de mangosalsa bij elkaar en meng goed.
  4. Bekleed 4 borden met een bedje sla. Haal de hamvormpjes uit de kommetjes en verdeel ze over de borden. Zet ieder vormpje op een bedje sla.
  5. Schep wat salsa in ieder vormpje. Verdeel de reepjes kipfilet over de gevulde hamvormpjes. Gebruik eventueel een plukje alfalfa ter garnering.
Porties
4personen
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 8 plakken rauwe ham
  • 1 handje fijne bladsla
  • 200 gr gerookte kipfilets (in reepjes)
  • 1 handje alfalfa
  • 4 ovenvaste kommetjes/bakjes ingevet
  • Mangosalsa
  • 2 vlees- of trostomaten (in blokjes, ontveld)
  • 2 lente- of bosuitjes (gehakt)
  • 2 cm verse gember (geschild en geraspt)
  • 2 el Citroensap
  • 1 mango (in blokjes)
  • 1 el honing
  • 1 el tomatenketchup
  • nootmuskaat
  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Zet de ovenvaste kommetjes klaar. Leg op ieder kommetje 2 plakken ham kruislings over elkaar heen, zodat ze het kommetje goed bekleden. Zet ze in de oven en laat ze in 35 tot 45 minuten krokant worden.
  3. Doe alle ingrediënten voor de mangosalsa bij elkaar en meng goed.
  4. Bekleed 4 borden met een bedje sla. Haal de hamvormpjes uit de kommetjes en verdeel ze over de borden. Zet ieder vormpje op een bedje sla.
  5. Schep wat salsa in ieder vormpje. Verdeel de reepjes kipfilet over de gevulde hamvormpjes. Gebruik eventueel een plukje alfalfa ter garnering.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X