Hambakjes met mangosalsa en kip
Porties
4personen
|
Prep Tijd |
Ingrediënten
- 8 plakken rauwe ham
- 1 handje fijne bladsla
- 200 gr gerookte kipfilets (in reepjes)
- 1 handje alfalfa
- 4 ovenvaste kommetjes/bakjes ingevet
- Mangosalsa
- 2 vlees- of trostomaten (in blokjes, ontveld)
- 2 lente- of bosuitjes (gehakt)
- 2 cm verse gember (geschild en geraspt)
- 2 el Citroensap
- 1 mango (in blokjes)
- 1 el honing
- 1 el tomatenketchup
- nootmuskaat
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Zet de ovenvaste kommetjes klaar. Leg op ieder kommetje 2 plakken ham kruislings over elkaar heen, zodat ze het kommetje goed bekleden. Zet ze in de oven en laat ze in 35 tot 45 minuten krokant worden.
- Doe alle ingrediënten voor de mangosalsa bij elkaar en meng goed.
- Bekleed 4 borden met een bedje sla. Haal de hamvormpjes uit de kommetjes en verdeel ze over de borden. Zet ieder vormpje op een bedje sla.
- Schep wat salsa in ieder vormpje. Verdeel de reepjes kipfilet over de gevulde hamvormpjes. Gebruik eventueel een plukje alfalfa ter garnering.
Ingrediënten
|
|