Meringue met meloen en frambozen

 
Geniet nu van heerlijk fruit van het seizoen!
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
20minuten
Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 150 g witte bastardsuiker
  • 1 tl maizena (pakje a 200 g)
  • 100 ml rode port (ruby)
  • 300 g watermeloen
  • 1 cantaloupemeloen
  • 150 g frambozen
  • 100 g pitloze witte druiven
  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Splits de eieren en doe de eiwitten met een mespunt zout in een vetvrije kom en mix dit schuimig in een keukenmachine of met een mixer. Voeg lepel voor lepel de suiker toe, vervolgens de maizena en mix tot het eiwitschuim stevig wordt. Schenk er 2 el port bij en mix nog 2 minuten. Teken een cirkel van 20 cm doorsnede op het bakpapier en schep hier het eiwitschuim op. Bak het eiwitschuim in 90 minuten gaar. Zet de temperatuur van de oven 50 ºC lager als het schuim donker begint te kleuren. Laat de meringue nog minimaal 1 uur drogen, totdat de buitenkant stevig aanvoelt (maar de binnenkant nog zacht en kleverig is). Schep met een meloenbolletjeslepel mooie bolletjes uit de cantaloupe- en de watermeloen. Meng de meloenbolletjes met de frambozen en druiven, schenk de port erbij en laat het 1 uur intrekken. Leg de meringue op een schaal en schep het fruit erop.

Tip: Meringue is luchtig schuimgebak van stijfgeklopt eiwit met suiker. Voor het beste resultaat: klop de eiwitten als ze op kamertemperatuur zijn, in een vetvrije kom.

Porties
4personen
Prep Tijd
20minuten
Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 150 g witte bastardsuiker
  • 1 tl maizena (pakje a 200 g)
  • 100 ml rode port (ruby)
  • 300 g watermeloen
  • 1 cantaloupemeloen
  • 150 g frambozen
  • 100 g pitloze witte druiven
  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Splits de eieren en doe de eiwitten met een mespunt zout in een vetvrije kom en mix dit schuimig in een keukenmachine of met een mixer. Voeg lepel voor lepel de suiker toe, vervolgens de maizena en mix tot het eiwitschuim stevig wordt. Schenk er 2 el port bij en mix nog 2 minuten. Teken een cirkel van 20 cm doorsnede op het bakpapier en schep hier het eiwitschuim op. Bak het eiwitschuim in 90 minuten gaar. Zet de temperatuur van de oven 50 ºC lager als het schuim donker begint te kleuren. Laat de meringue nog minimaal 1 uur drogen, totdat de buitenkant stevig aanvoelt (maar de binnenkant nog zacht en kleverig is). Schep met een meloenbolletjeslepel mooie bolletjes uit de cantaloupe- en de watermeloen. Meng de meloenbolletjes met de frambozen en druiven, schenk de port erbij en laat het 1 uur intrekken. Leg de meringue op een schaal en schep het fruit erop.

Tip: Meringue is luchtig schuimgebak van stijfgeklopt eiwit met suiker. Voor het beste resultaat: klop de eiwitten als ze op kamertemperatuur zijn, in een vetvrije kom.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X