Kerstkrans van meringue

 
Print Friendly, PDF & Email
Porties
8personen
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 5 eieren
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 150 gr poedersuiker
  • 1 el maizena
  • 250 gr doosjevol zomerfruit
  • 200 gr kersenjam
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr Turkse yoghurt
  • 75 gr lemon curd
  • 6 macarons (3 roze, 3 groene, doosje 12 stuks Labeyrie
  • 5 gr munt
  1. Verwarm de oven voor op 90 ºC. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Splits de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt (de eidooiers worden niet gebruikt). Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn. Schenk het eiwit in de kom. Voeg 1 el citroensap (per 8 personen), de citroenrasp en de kristalsuiker toe. Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Zeef de poedersuiker en de maizena boven het schuim en spatel door elkaar.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met 2 eetlepels 8 bergjes eiwitschuim op de bakplaat met een doorsnede van 8 cm. Bak de meringues 4 uur in het midden van de oven. Ze moeten zo wit mogelijk blijven. Zet de oven uit en laat ze in ca. 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open.
  3. Verwarm ondertussen het zomerfruit en de jam in een steelpan tot het fruit is ontdooid. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Klop de slagroom stijf en spatel de Turkse yoghurt en lemon curd erdoor.
  5. Leg de meringues in een cirkel op de schaal. Schep de citroenyoghurt tussen de meringues. Verdeel de fruitcompote erover Verdeel de macarons erover. Haal de blaadjes munt van de takjes en verdeel over de krans.
Porties
8personen
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 5 eieren
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 150 gr poedersuiker
  • 1 el maizena
  • 250 gr doosjevol zomerfruit
  • 200 gr kersenjam
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr Turkse yoghurt
  • 75 gr lemon curd
  • 6 macarons (3 roze, 3 groene, doosje 12 stuks Labeyrie
  • 5 gr munt
  1. Verwarm de oven voor op 90 ºC. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Splits de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt (de eidooiers worden niet gebruikt). Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn. Schenk het eiwit in de kom. Voeg 1 el citroensap (per 8 personen), de citroenrasp en de kristalsuiker toe. Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Zeef de poedersuiker en de maizena boven het schuim en spatel door elkaar.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met 2 eetlepels 8 bergjes eiwitschuim op de bakplaat met een doorsnede van 8 cm. Bak de meringues 4 uur in het midden van de oven. Ze moeten zo wit mogelijk blijven. Zet de oven uit en laat ze in ca. 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open.
  3. Verwarm ondertussen het zomerfruit en de jam in een steelpan tot het fruit is ontdooid. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Klop de slagroom stijf en spatel de Turkse yoghurt en lemon curd erdoor.
  5. Leg de meringues in een cirkel op de schaal. Schep de citroenyoghurt tussen de meringues. Verdeel de fruitcompote erover Verdeel de macarons erover. Haal de blaadjes munt van de takjes en verdeel over de krans.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X