Varkensfiletrollade met pruimensaus

 
Print Friendly
Porties
4personen
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 1 el venkelzaad
  • 0,5 el lemon pepper (blikje 75 gr, Euroma Original spices by Jonnie Boer)
  • 1 varkensfiletrollade (AH FeestFavoriet, op kamertemperatuur)
  • 75 gr gewelde pruimen
  • 1 sinaasappel
  • 2 stuks steranijsjes
  • 1 runderbouillontablet
  • 150 ml water
  • 25 gr boter
  • 50 ml heet water
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe het venkelzaad en de lemon pepper in de vijzel en stamp grof. Dep de rollade droog en wrijf rondom in met dit mengsel (de kruidenmix uit de verpakking wordt niet gebruikt). Braad het vlees in het midden van de oven 50 min. Neem het vlees uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
  2. Snijd ondertussen de pruimen in reepjes en pers de sinaasappel uit. Doe de pruimenreepjes met het sinaasappelsap, de steranijs, bouillontablet, het water en de boter in een steelpan. Verwijder de steranijs en schenk in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg het hete water toe en roer de saus door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.
Porties
4personen
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 1 el venkelzaad
  • 0,5 el lemon pepper (blikje 75 gr, Euroma Original spices by Jonnie Boer)
  • 1 varkensfiletrollade (AH FeestFavoriet, op kamertemperatuur)
  • 75 gr gewelde pruimen
  • 1 sinaasappel
  • 2 stuks steranijsjes
  • 1 runderbouillontablet
  • 150 ml water
  • 25 gr boter
  • 50 ml heet water
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe het venkelzaad en de lemon pepper in de vijzel en stamp grof. Dep de rollade droog en wrijf rondom in met dit mengsel (de kruidenmix uit de verpakking wordt niet gebruikt). Braad het vlees in het midden van de oven 50 min. Neem het vlees uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
  2. Snijd ondertussen de pruimen in reepjes en pers de sinaasappel uit. Doe de pruimenreepjes met het sinaasappelsap, de steranijs, bouillontablet, het water en de boter in een steelpan. Verwijder de steranijs en schenk in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg het hete water toe en roer de saus door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X