Tuinerwtensoep met chorizo-olie

 
Supersnel en lekker pittig soepje, deze variant met tuinerwten, chilivlokken en chorizo.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 400 ml biologische kippenbouillon
  • 500 ml kraanwater
  • 450 g tuinerwten
  • 75 g lichtpittige chorizo
  • 1/2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl chilivlokken
  • 25 ml olijfolie
  • 1 avocado
  • 7 1/2 g munt
  1. Breng de bouillon met het water en de tuinerwten aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken Snijd ondertussen de chorizo in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo, komijn en chilivlokken 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en neem de pan van het vuur. Schenk de chorizo-kruidenolie door een zeef en vang op.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Haal de blaadjes van de munt. Voeg de avocado en 2⁄3 van de munt toe aan de soep en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de soep met de chorizo-olie en de rest van de muntblaadjes.

Bereidingstip: In plaats van 1 pot kippenbouillon en 500 ml water kun je ook 2 bouillontabletten en 900 ml water gebruiken.

Combinatietip: In dit gerecht worden de gebakken chorizostukjes verder niet verwerkt, maar je kunt ze wel gebruiken voor: 'Guacamole met chorizokruim'. Het recept vind je elders op ahgemert.nl/recepten.

Porties
4personen
Prep Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 400 ml biologische kippenbouillon
  • 500 ml kraanwater
  • 450 g tuinerwten
  • 75 g lichtpittige chorizo
  • 1/2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl chilivlokken
  • 25 ml olijfolie
  • 1 avocado
  • 7 1/2 g munt
  1. Breng de bouillon met het water en de tuinerwten aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken Snijd ondertussen de chorizo in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo, komijn en chilivlokken 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en neem de pan van het vuur. Schenk de chorizo-kruidenolie door een zeef en vang op.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Haal de blaadjes van de munt. Voeg de avocado en 2⁄3 van de munt toe aan de soep en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de soep met de chorizo-olie en de rest van de muntblaadjes.

Bereidingstip: In plaats van 1 pot kippenbouillon en 500 ml water kun je ook 2 bouillontabletten en 900 ml water gebruiken.

Combinatietip: In dit gerecht worden de gebakken chorizostukjes verder niet verwerkt, maar je kunt ze wel gebruiken voor: 'Guacamole met chorizokruim'. Het recept vind je elders op ahgemert.nl/recepten.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X