Tortilla’s met garnalen

 
Garnalen en mangosalsa: verrukkelijke combinatie!
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 500 g rauwe gepelde roze garnalen (zak, diepvries, ontdooid)
  • 2 stuks mango
  • 1 stuks limoen
  • 1 stuks kleine rode ui
  • 15 g koriander (bakje)
  • 8 stuks tortilla's
  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de breedte. Snijd de helft fijn, met (pittig) of zonder (minder pittig) de zaadjes. Snijd de paprika en knoflook fijn. Doe de fijngesneden peper, paprika, knoflook, olie en eventueel zout in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Schenk de marinade over de garnalen en laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers de limoen uit. Snijd de ui in dunne ringen. Houd wat koriander achter voor garnering en snijd de rest fijn. Meng de fijngesneden koriander met de mango, ui en limoensap. Snijd de rest van de peper in dunne ringetjes en voeg toe.
  3. Steek de barbecue aan. Verwarm de tortilla’s 30 sec. op de barbecue. Keer halverwege. Rijg de garnalen aan de spiesen. Gril ze in 4 min. gaar. Keer halverwege.
  4. Bestrooi de mangosalsa met de achtergehouden koriander. Serveer de garnalen met de salsa en tortilla’s.

Tip: Je kunt de magosalsa 1 dag van tevoren bereiden. De garnalen zijn het lekkerst als je ze ter plekke grilt.

Porties
4personen
Prep Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 500 g rauwe gepelde roze garnalen (zak, diepvries, ontdooid)
  • 2 stuks mango
  • 1 stuks limoen
  • 1 stuks kleine rode ui
  • 15 g koriander (bakje)
  • 8 stuks tortilla's
  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de breedte. Snijd de helft fijn, met (pittig) of zonder (minder pittig) de zaadjes. Snijd de paprika en knoflook fijn. Doe de fijngesneden peper, paprika, knoflook, olie en eventueel zout in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Schenk de marinade over de garnalen en laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers de limoen uit. Snijd de ui in dunne ringen. Houd wat koriander achter voor garnering en snijd de rest fijn. Meng de fijngesneden koriander met de mango, ui en limoensap. Snijd de rest van de peper in dunne ringetjes en voeg toe.
  3. Steek de barbecue aan. Verwarm de tortilla’s 30 sec. op de barbecue. Keer halverwege. Rijg de garnalen aan de spiesen. Gril ze in 4 min. gaar. Keer halverwege.
  4. Bestrooi de mangosalsa met de achtergehouden koriander. Serveer de garnalen met de salsa en tortilla’s.

Tip: Je kunt de magosalsa 1 dag van tevoren bereiden. De garnalen zijn het lekkerst als je ze ter plekke grilt.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X