Saucijzenbroodjes met kip en pompoen

 
Je hebt er weinig werk aan, maar lékker dat-ie is! Ideaal tussendoortje op een drukke zaterdag.
Print Friendly
Porties
4personen
Prep Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg (pakje 10 stuks, diepvries)
  • 1/2 flespompoen
  • 300 g kipgehakt
  • 2 eieren
  • 20 g paneermeel
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
  2. Snijd de schil van de pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng met het gehakt en met 1 ei. Voeg het paneermeel toe en kneed goed. Verdeel het gehakt in 8 porties en maak er rolletjes van.
  3. Verdeel het bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de rolletjes op de plakjes bladerdeeg, op 1/3 cm van de rand. Vouw het deeg over het gehakt en druk de randen met behulp van een vork rondom goed dicht. Klop het overgebleven ei los en bestrijk hier met de bakkwast de saucijzenbroodjes mee. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Variatietip: Voeg voor een wat pittiger saucijzenbroodje 1 tl garam asala (indiaas specerijenmengsel) toe aan het gehakt.

Combinatietip: Lekker met een groene salade.

Wistjedatje: Het ook lekker is als borrelhapje! Zorg dat je ze iets kleiner maakt voordat je ze in de oven afbakt.

Porties
4personen
Prep Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg (pakje 10 stuks, diepvries)
  • 1/2 flespompoen
  • 300 g kipgehakt
  • 2 eieren
  • 20 g paneermeel
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
  2. Snijd de schil van de pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng met het gehakt en met 1 ei. Voeg het paneermeel toe en kneed goed. Verdeel het gehakt in 8 porties en maak er rolletjes van.
  3. Verdeel het bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de rolletjes op de plakjes bladerdeeg, op 1/3 cm van de rand. Vouw het deeg over het gehakt en druk de randen met behulp van een vork rondom goed dicht. Klop het overgebleven ei los en bestrijk hier met de bakkwast de saucijzenbroodjes mee. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Variatietip: Voeg voor een wat pittiger saucijzenbroodje 1 tl garam asala (indiaas specerijenmengsel) toe aan het gehakt.

Combinatietip: Lekker met een groene salade.

Wistjedatje: Het ook lekker is als borrelhapje! Zorg dat je ze iets kleiner maakt voordat je ze in de oven afbakt.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X