Rodekooltaart met geitenkaas
Fan van hartige taart. En biet? En geitenkaas? Dan mag je deze echt niet missen.
Porties
4personen
|
Prep Tijd
35minuten
|
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries, ontdooid)
- 600 g rodekool
- 2 el suiker
- 50 ml kraanwater
- 1 mildzoete appel (bijv. jonagold)
- 2 el rozijnen
- 4 eieren
- 200 g crème fraîche
- 3 el walnoten
- 125 g geitenkaas naturel 45+
- Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet de springvorm in en bekleed met het bladerdeeg, prik gaatjes in de bodem en bak ca. 15 min. in de oven. Snijd ondertussen de rodekool in reepjes. Breng de kool met de suiker en 50 ml water aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan.
- Schil de appel en snijd in stukjes. Voeg met de rozijnen toe aan de kool en stoof 5 min. Laat uitlekken in een vergiet.
- Klop de eieren los in een kom en roer de crème fraîche erdoor. Voeg peper en eventueel zout toe. Hak de walnoten in stukjes. Verdeel de kool, kaas, noten en het eimengsel in die volgorde over de bladerdeegbodem. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Ingrediënten
|
|