Kruidige kipballetjes in tomatensaus

 
Laat je verrassen door deze overheerlijke kipballetjes
Print Friendly
Porties
8personen
Prep Tijd
20minuten
Ingrediënten
  • 400 g kipgehakt
  • 1 uit (grofgeraspt)
  • 2 tl piment
  • 4 el pijnboompitten (geroosterd)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • zout & versgemalen peper
  1. Zet deze ingrediënten op mijn lijst Bereiden In kom kipgehakt, ui, piment, pijnboompitten en 1 1/2 eetlepel peterselie goed mengen. Gehakt tot ca. 24 kleine balletjes vormen. In braadpan olie verhitten en balletjes in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar bakken. Tomatenblokjes met sap erbij schenken en balletjes hierin nog ca. 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van peterselie erover strooien. Warm of koud serveren.

TIP: Lekker met rijst: Deze kruidige gehaktballetjes combineren goed met Perzische rijst met linzen (zie elders op de site).

Porties
8personen
Prep Tijd
20minuten
Ingrediënten
  • 400 g kipgehakt
  • 1 uit (grofgeraspt)
  • 2 tl piment
  • 4 el pijnboompitten (geroosterd)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • zout & versgemalen peper
  1. Zet deze ingrediënten op mijn lijst Bereiden In kom kipgehakt, ui, piment, pijnboompitten en 1 1/2 eetlepel peterselie goed mengen. Gehakt tot ca. 24 kleine balletjes vormen. In braadpan olie verhitten en balletjes in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar bakken. Tomatenblokjes met sap erbij schenken en balletjes hierin nog ca. 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van peterselie erover strooien. Warm of koud serveren.

TIP: Lekker met rijst: Deze kruidige gehaktballetjes combineren goed met Perzische rijst met linzen (zie elders op de site).

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X