Kip gestoofd in witte wijn

 
Kook eens een dubbele portie, ben je de volgende dag lekker snel klaar.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
30minuten
Ingrediënten
  • 50 g boter
  • 1 kg kippenpoot (zonder rugstuk)
  • 3 preien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 250 ml droge witte wijn
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 500 ml water
  • 200 g crème fraîche
  • 20 g platte peterselie
  1. Snijd de kippenpoten een paar keer in tot op het bot. Verhit de boter in een braadpan en braad de kippenpoten in 4 min. rondom bruin.
  2. Was ondertussen de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook in plakjes. Neem de kip uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de prei en knoflook 4 min. in het achtergebleven bakvet.
  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg samen met de wijn, bouillontabletten en het water toe aan de prei. Leg de kip terug in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de kip zonder deksel op de pan in ca. 30 min. gaar.
  4. Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht 10 min. inkoken. Verwijder ondertussen het vel van de kip en haal het vlees van het bot.
  5. Meng de crème fraîche door het kookvocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe het kippenvlees erbij en warm nog even door zonder te koken. Snijd de peterselie fijn, strooi erover en serveer direct.

Bewaartip: Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur.

Porties
4personen
Prep Tijd
30minuten
Ingrediënten
  • 50 g boter
  • 1 kg kippenpoot (zonder rugstuk)
  • 3 preien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 250 ml droge witte wijn
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 500 ml water
  • 200 g crème fraîche
  • 20 g platte peterselie
  1. Snijd de kippenpoten een paar keer in tot op het bot. Verhit de boter in een braadpan en braad de kippenpoten in 4 min. rondom bruin.
  2. Was ondertussen de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook in plakjes. Neem de kip uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de prei en knoflook 4 min. in het achtergebleven bakvet.
  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg samen met de wijn, bouillontabletten en het water toe aan de prei. Leg de kip terug in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de kip zonder deksel op de pan in ca. 30 min. gaar.
  4. Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht 10 min. inkoken. Verwijder ondertussen het vel van de kip en haal het vlees van het bot.
  5. Meng de crème fraîche door het kookvocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe het kippenvlees erbij en warm nog even door zonder te koken. Snijd de peterselie fijn, strooi erover en serveer direct.

Bewaartip: Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X