Gekoelde komkommersoep

 
Heerlijke koude komkommersoep
Print Friendly
Porties
4personen
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 1 stuks komkommer
  • 2 takjes munt
  • 250 ml kippenbouillon (van tablet) (halve tablet)
  • 2 tl gemalen komijn
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • Keukenspullen
  • Blender of staafmixer
  1. Schil de komkommer en snijd hem in stukken. Ris de munt­blaadjes van de takjes. Pureer de komkommer met munt en bouillon in de blender of in een smalle, hoge kom met de staafmixer.
  2. Breng de komkommersoep op smaak met zout, peper en een mespunt komijn en laat de soep in de koelkast in ca. 2 uur door en door koud worden.
  3. Verwarm de komijn even in een kleine koekenpan tot hij gaat geuren. Breng de soep nogmaals op smaak met zout en peper en schep de soep in kleine rechte glazen. Schep er een lepeltje Griekse yoghurt op en strooi de komijn erover.
Porties
4personen
Prep Tijd
Ingrediënten
  • 1 stuks komkommer
  • 2 takjes munt
  • 250 ml kippenbouillon (van tablet) (halve tablet)
  • 2 tl gemalen komijn
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • Keukenspullen
  • Blender of staafmixer
  1. Schil de komkommer en snijd hem in stukken. Ris de munt­blaadjes van de takjes. Pureer de komkommer met munt en bouillon in de blender of in een smalle, hoge kom met de staafmixer.
  2. Breng de komkommersoep op smaak met zout, peper en een mespunt komijn en laat de soep in de koelkast in ca. 2 uur door en door koud worden.
  3. Verwarm de komijn even in een kleine koekenpan tot hij gaat geuren. Breng de soep nogmaals op smaak met zout en peper en schep de soep in kleine rechte glazen. Schep er een lepeltje Griekse yoghurt op en strooi de komijn erover.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X