Chocolade truffels

 
Wie zoet is krijgt lekkers
Print Friendly
Porties
25truffels
Prep Tijd
30minuten
Ingrediënten
  • 250 g speculaas
  • 1 pak monchou á 100 gram
  • 350 g witte chocolade
  1. Maal de koekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Schep één eetlepel koekkruim uit de kom en houd achter voor garnering. Voeg de MonChou toe aan de overige kruimels en mix verder totdat er een stevige massa ontstaat. Vorm met je handen circa 25 balletjes van het deeg. Rollen lukt echt niet, dan vallen ze uit elkaar, dus knijp ze in je hand tot een bal.
  2. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt au bain-marie. Prik een satéstokje in een speculaasballetje, zet hem in de kom chocolade en schep met twee lepels de chocolade eroverheen.
  3. Houd de speculaastruffel even boven de kom zodat de overtollige chocolade eraf kan druipen en leg de truffel op een met bakpapier bekleed bakblik. Dicht het gaatje aan de bovenkant met wat extra chocolade. Bestrooi de bovenkant met de achtergehouden speculaaskruimels en laat de chocolade volledig uitharden.
  4. Bewaar de truffels in een afgesloten zak op een donkere, koele plek. Je kunt ze ook in de koelkast bewaren, maar de chocolade wordt dan wel dof. Enjoy!

BenodigdhedenKeukenmachine, steelpannetje, hittebestendige kom, houten satéprikker, vel bakpapier.

Porties
25truffels
Prep Tijd
30minuten
Ingrediënten
  • 250 g speculaas
  • 1 pak monchou á 100 gram
  • 350 g witte chocolade
  1. Maal de koekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Schep één eetlepel koekkruim uit de kom en houd achter voor garnering. Voeg de MonChou toe aan de overige kruimels en mix verder totdat er een stevige massa ontstaat. Vorm met je handen circa 25 balletjes van het deeg. Rollen lukt echt niet, dan vallen ze uit elkaar, dus knijp ze in je hand tot een bal.
  2. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt au bain-marie. Prik een satéstokje in een speculaasballetje, zet hem in de kom chocolade en schep met twee lepels de chocolade eroverheen.
  3. Houd de speculaastruffel even boven de kom zodat de overtollige chocolade eraf kan druipen en leg de truffel op een met bakpapier bekleed bakblik. Dicht het gaatje aan de bovenkant met wat extra chocolade. Bestrooi de bovenkant met de achtergehouden speculaaskruimels en laat de chocolade volledig uitharden.
  4. Bewaar de truffels in een afgesloten zak op een donkere, koele plek. Je kunt ze ook in de koelkast bewaren, maar de chocolade wordt dan wel dof. Enjoy!

BenodigdhedenKeukenmachine, steelpannetje, hittebestendige kom, houten satéprikker, vel bakpapier.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X