Broodtaart met zalm en komkommer

 
Een heuse eye-catcher tijdens een brunch.
Print Friendly
Porties
1broodtaart
Prep Tijd
10minuten
Ingrediënten
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram kwark
  • 1 tl franse mosterd
  • 0,5 tl honing
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 stuks komkommer
  • verse dille
  • 8 sneetjes wit casinobrood
Extra
  1. Dit recept is voor een cake-springvorm met een inhoud van 1,2 liter gebruikt. Dit is een cakeblik dat aan de breedste kant 21 cm is.
Voorbereiding
  1. Bekleed de cakevorm met plasticfolie. Hierdoor krijg je de broodtaart straks gemakkelijk uit de vorm. Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng 3 theelepels roomkaas met de mosterd en honing.
  2. Besmeer twee sneetjes brood met het roomkaas/mosterd mengsel. Leg deze twee sneetjes met de besmeerde kan naar boven in de cakevorm. Verdeel hierover plakjes komkommer, ongeveer twee laagjes. Leg hierop twee sneetjes brood, verdeel daarover 3/4 van de zalm, beleg deze weer met twee sneetjes brood. Verdeel komkommer over de sneetjes. Besmeer de laatste twee sneetjes brood met het roomkaas/mosterd mengsel. Leg deze sneetjes met de besmeerde kan naar beneden in de vorm. Druk het geheel stevig aan. Als je de broodtaart later gaat serveren kun je hem nu afgedekt in de koelkast plaatsen.
Afwerking
  1. Laat de broodtaart voorzichtig uit zijn vorm glijden. Leg hem alvast op de serveerschaal, op een stuk aluminiumfolie. Meng 150 gram roomkaas met 50 gram kwark. Besmeer de buitenkant van de taart met dit mengsel. Snijd de dille fijn en verdeel dit over de zijkanten van de taart. Beleg de bovenkant van de taart met de overgebleven plakjes komkommer en gerookte zalm.
Porties
1broodtaart
Prep Tijd
10minuten
Ingrediënten
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram kwark
  • 1 tl franse mosterd
  • 0,5 tl honing
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 stuks komkommer
  • verse dille
  • 8 sneetjes wit casinobrood
Extra
  1. Dit recept is voor een cake-springvorm met een inhoud van 1,2 liter gebruikt. Dit is een cakeblik dat aan de breedste kant 21 cm is.
Voorbereiding
  1. Bekleed de cakevorm met plasticfolie. Hierdoor krijg je de broodtaart straks gemakkelijk uit de vorm. Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng 3 theelepels roomkaas met de mosterd en honing.
  2. Besmeer twee sneetjes brood met het roomkaas/mosterd mengsel. Leg deze twee sneetjes met de besmeerde kan naar boven in de cakevorm. Verdeel hierover plakjes komkommer, ongeveer twee laagjes. Leg hierop twee sneetjes brood, verdeel daarover 3/4 van de zalm, beleg deze weer met twee sneetjes brood. Verdeel komkommer over de sneetjes. Besmeer de laatste twee sneetjes brood met het roomkaas/mosterd mengsel. Leg deze sneetjes met de besmeerde kan naar beneden in de vorm. Druk het geheel stevig aan. Als je de broodtaart later gaat serveren kun je hem nu afgedekt in de koelkast plaatsen.
Afwerking
  1. Laat de broodtaart voorzichtig uit zijn vorm glijden. Leg hem alvast op de serveerschaal, op een stuk aluminiumfolie. Meng 150 gram roomkaas met 50 gram kwark. Besmeer de buitenkant van de taart met dit mengsel. Snijd de dille fijn en verdeel dit over de zijkanten van de taart. Beleg de bovenkant van de taart met de overgebleven plakjes komkommer en gerookte zalm.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X