Boerenkoolstamppot met feta, rode ui en hazelnoten

 
Stamppotje anders.
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
25minuten
Ingrediënten
  • 800 g iets kruimige aardappelen
  • 500 g gesneden boerenkool
  • 4 el olijfolie
  • 4 rode uien (in partjes)
  • 2 el grove mosterd
  • 75 g feta (verkruimeld)
  • 3 el hazelnoten (grofgehakt)
  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan ruim water met zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de boerenkool toe. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot ze zacht zijn.
  2. Giet de aardappelen en boerenkool af en vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de rest van de olie, de mosterd en beetje bij beetje wat kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de ui en feta erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de hazelnoten.
Porties
4personen
Prep Tijd
25minuten
Ingrediënten
  • 800 g iets kruimige aardappelen
  • 500 g gesneden boerenkool
  • 4 el olijfolie
  • 4 rode uien (in partjes)
  • 2 el grove mosterd
  • 75 g feta (verkruimeld)
  • 3 el hazelnoten (grofgehakt)
  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan ruim water met zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de boerenkool toe. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot ze zacht zijn.
  2. Giet de aardappelen en boerenkool af en vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de rest van de olie, de mosterd en beetje bij beetje wat kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de ui en feta erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de hazelnoten.
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X