Boerenkool met honingspekjes

 
Boerenkool met honingspekjes
Print Friendly, PDF & Email
Porties
4personen
Prep Tijd
30minuten
Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappelen (geschild in stukken)
  • 1 zak boerenkool (300 g)
  • 1 stuks magere rookworst (350 g)
  • 25 g boter
  • 125 g gerookte magere spekblokjes (duopak 250 g)
  • 1 stuks ui (gesnipperd)
  • 1 stuks rode paprika (in blokjes)
  • 2 el vloeibare honing
  • 150 ml melk
  • 1 zakje kruidenmix voor boerenkool (10 g)
  1. Doe de aardappelen met de boerenkool, 300 ml water en een mespunt zout in een pan. Leg de rookworst erop. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekblokjes uit. Voeg de ui en de paprika toe en bak 4 min. mee. Meng de honing erdoor en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Neem de rookworst uit de pan. Schenk de melk erbij en stamp met de pureestamper op laag vuur tot een smeuïge stamppot. Schep er de kruidenmix en de honingspekjes met de groenten door.
  3. Schep de boerenkoolstamppot op 4 borden en serveer met de rookworst.

Tip: Vervang voor een pittig Oosters accent de honing door 4 fijngesneden bolletjes Chinese stemgember en 2 el siroop (potje 240 g).

Porties
4personen
Prep Tijd
30minuten
Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappelen (geschild in stukken)
  • 1 zak boerenkool (300 g)
  • 1 stuks magere rookworst (350 g)
  • 25 g boter
  • 125 g gerookte magere spekblokjes (duopak 250 g)
  • 1 stuks ui (gesnipperd)
  • 1 stuks rode paprika (in blokjes)
  • 2 el vloeibare honing
  • 150 ml melk
  • 1 zakje kruidenmix voor boerenkool (10 g)
  1. Doe de aardappelen met de boerenkool, 300 ml water en een mespunt zout in een pan. Leg de rookworst erop. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekblokjes uit. Voeg de ui en de paprika toe en bak 4 min. mee. Meng de honing erdoor en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Neem de rookworst uit de pan. Schenk de melk erbij en stamp met de pureestamper op laag vuur tot een smeuïge stamppot. Schep er de kruidenmix en de honingspekjes met de groenten door.
  3. Schep de boerenkoolstamppot op 4 borden en serveer met de rookworst.

Tip: Vervang voor een pittig Oosters accent de honing door 4 fijngesneden bolletjes Chinese stemgember en 2 el siroop (potje 240 g).

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X